6 Temmuz 2009 Pazartesi

Windows Server 2008 Kurulum

Bilindiği üzere Microsoft bundan önceki server tabanlı işletim sistemi Windows Server 2003 çıkarttıktan tam 5 sene sonra yeni işletim sistemi Windows Server 2008’ i piyasa sürdü. Windows Server 2008 release olmadan önce birçok IT çalışanı Windows Server 2008’ i download edip test ortamlarında denemeye başladı ve yeni özelliklerini keşfetmeye çalıştılar.Sonuç olarak birçok şirket test çalışmalarını bitirip yavaş yavaş production ortamları için Windows Server 2008 upgrade çalışmalarına başladı.Peki Windows Server 2008’ e geçmemize sebep olacak özellikler nelerdir? sorusunu soracak olursak birkaç öne çıkan başlıktan bahsedebiliriz.
• Sanallaştırma Teknolojileri:Windows Server 2008 Hyper-V sanallaştırma teknolojisi ile donanım maliyetlerinizi düşürebilir ve buna paralel olarak daha kolay bir yönetim imkanına kavuşabilirsiniz.
• Terminal Services: Windows Server 2008 ile, Server 2003’ e göre daha güvenli,erişilebilir ve yönetim kolaylığına sahip Terminal Services’ i kullanabilirsiniz.
• Güvenlik:Read Only Domain Controllers,Network Adress Protection,Active Directory Rights Management Services gibi şirketiniz için güvenliğinizi maksimum seviye çıkaracak teknolojileri kullanarak,şirket içinde ve dışında daha steril bir ortam oluşturabilirsiniz.
• Bunlara ek olarak IIS 7.0,Windows Deployment Services,geliştirilmiş Clustering,Windows PoweShell ve işlemlerimizi gerçekleştirmemizde kolaylık sağlayan Server Manager’ ı sayabiliriz.
Windows Server 2008 hakkında makalelere ulaşmak istiyorsanız sitemizdeki Server 2008 başlığı altında nServer 2008 teknolojileri hakkında detaylı makalelere ulaşabilirsiniz.

Devamı ve daha fazlası için:www.mshowto.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder