6 Temmuz 2009 Pazartesi

Windows 7 Easy Transfer

Windows 7 Easy transfer,daha önceki Microsoft işletim sistemlerindeki kullanıcı dosyalarının yeni kurulacak bilgisayara aktarılmasını sağlamak için dizayn edilmiş bir tooldur.Easy transfer ile Windows XP, Windows Vista,Windows 7 deki dosyalarınızı Windows 7 çalıştıran başka bir bilgisayara aktarabilirsiniz.
Peki neleri transfer edebiliriz? şeklinde bir soru olacak olursak bunlara örnek olarak dosya ve klasörlerimizi,e-mail ayarlarımızı,contactlarımızı,program ayarlarımızı,kullanıcı hesaplarımızı,internet ayarları ve favorilerimizi gösterebiliriz.Easy transfer program ayarlarını migrate edebilir fakat programın kendisini migrate etmez.

Easy transfer ile datalarınız diğer bilgisayara taşımak için 3 farklı yöntem bulunmaktadır.Bunlar;

Easy transfer cable
Network
USB Flash Disk ya da External hard disk' tir.

Eğer eski bilgisayarınızda malicious yazılım mevcut ise transfer sırasında bu yazılımlarda yeni bilgisayara taşınacaktır.Bu nedenle transfer işleminizi gerçekleştirmeden önce mutlaka anti-virus taraması yapmanız gerekmektedir.

NOT:64 bitlik bir windows işletim sistemindeki dosyaları 32 bitlik işletim sistemine taşıyamazsınız.

Easy transferi kullanmak ise oldukça kolay
1-)Start tuşuna basın ve easy transfer yazın.Easy transfer otomatik olarak başlayacaktır.


















2-)Transferi nasıl yapacağınızı belirtin.
















3-)İlk olarak eski bilgisayardaki dosyalar kaydedileceği için "This is My Old Computer" seçeneğini işaretleyin.Bu seçeneği seçtikten sonra Windows taşınabilecek dosyaları taramaya başlayacaktır.

















4-)Transfer edilecek dosyaları seçip devam edin.Bu ekranı geçtikten sonra dosyaların güveniliği için password belirtilebilir.Fakat bu seçenek opsiyoneldir.
















5-)Dosyaları kaydedeceğiniz yeri belirtin.

6-)Transfer yapılacak bilgisayara geçin ve 1,2.adımlardan sonra 3. adım için "This is my new computer" seçeneğini işaretleyip devam edin.

7-)Daha önce save edilen dosyayı çalıştırın ve next ile devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder