14 Temmuz 2009 Salı

Windows Server 2008 Backup İşlemleri-Makale

Backup, yapımzda oluşabilecek problemlerde IT çalışanlarının vazgeçemeyecekleri bir çözümdür. Backup olmadan bir yapı çalışabilir fakat olası problemlerle uğraşmak zamanınızı alacaktır. Windows Server 2008 Backup,Windows Server 2008 için yedekleme çözümü sağlayan bir rol olarak karşımıza çıkmaktadır. Windows Server’ ın daha önceki sürümlerinde ntbackup aracını kullanarak backuplama işlemleri gerçekleştirilmekteydi. Windows Server 2008 Backup daha önceki sürümlerine göre gelişmiş özellikleriyle karşımıza çıkmaktadır.

Geliştirilmiş yedekleme:Windows Server 2008 backup rolü ile eski sürümlerine göre daha hızlı yedekleme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.Yedekleme yaparken Volume Shadow Copy Service(VSS) teknolojisi kullanılarak yedekleme işlemleri gerçekleştirilir.

Geliştirilmiş Restore: Yedeğinizi aldığınız backup içinden herhangi bir data için restore işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Basitleştirilmiş İşletim Sistemi Kurtarma: Windows Server 2008 backup ile işletim sisteminde oluşabilecek problemlerde,backuplama araçlarıyla işletim sistemini kurtarabilir ya da aynı donanımsal konfigurasyona sahip bir makinede restore edebilirsiniz.
Uzaktan Yönetim: Yedeklerinizi şirket dışında iken kontrol edebilirsiniz.
Farklı yedekleme çözümleri: Windows Server 2008 ile dvd ya da taşınılabilir bir disk üzerinde backuplama yapılabilmektedir.
NTDSUTIL aracı ile yapılan yedeklemeler Windows Server 2008 Backup ile restore edilememektedir. Windows Server’ın eski sürümleriyle alınan yedekleri Windows Server 2008 üzerinde restore edebilmek için ntbackup aracının 2008 ile uyumlu olan versiyonunu download etmeniz gerekmektedir. Bu araç ile sadece eski yedekleri kurtarabilir yeni bir yedekleme işlemi gerçekleştirilememektedir. Windows Server 2008 Backup ile yedekleme yapabilmek için Backup Operators ya da Administrators grubunun üyesi olunması gerekmektedir.

Devamı için:http://www.mshowto.org/index.php/server-ailesi/server-2008/644-server-2008-backup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder