14 Temmuz 2009 Salı

Windows 7 BitLocker To Go Nasıl Kullanılır?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte veri erişimi kolaylaşsa da bu verileri korumak oldukça zorlaştı. Evimizde,işyerimizde anti-virus programları,çeşitli şifreleme teknolojileri kullanan, kullanmasa bile çoğu terime aşina olanımız oldukça fazla. Verilerin korunması bu kadar önemliyken Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 7 tarafında ise güvenlik Vista’ ya oranla daha geliştirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız USB veri depolama aygıtları için artık BitLocker To Go teknolojisini kullanarak veri güvenliğinizi maksimum seviyeye getirebilirsiniz.

Windows Vista ile başlayan BitLocker teknolojisi Windows 7’de devam ettiği gibi, BitLocker To Go teknolojisi ile USB flash disk ve external hard diskleride şifreleyerek Microsoft’un veri güvenliğine ne kadar önem verdiğini bir kez daha ortaya koyuyor.

Bitlocker teknolojisi 128 ve 256 bitlik şifreleme kullanmakla beraber varsayılanda şifreleme 128 bittir. 128 ve 256 bit şifreleme arasındaki farkı kısaca açıklayacak olursak, 256 bitlik bir şifreleme ile daha uzun bir şifre üretilecek ve bu şifrenin kırılması zor olacaktır. Fakat 256 bitlik bir şifreleme metodu ile şifrelenmiş bir verinin decrypt edilmesi 128 bite göre daha uzun olucaktır.

Devamı için:http://www.mshowto.org/index.php/client-ailesi/windows-vista/647-windows-7-bitlocker-to-go

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder