28 Eylül 2011 Çarşamba

Lotus Notes "Cannot Allocate Space" Sorunu

Herkese Merhaba ,

Lotus notes ile çalışırken , kullanıcılarınızdan biri mail atmaya çalışırken böyle bir uyarı alıyorsa , sorunu çözmek için lotus notes- domino forumlarında sorunun nasıl çözüldüğünü araştırmanız gerekiyor.

Sorun nsf dosyasının bilinmeyen bir nedenden dolayı bozulmasından kaynaklanıyor.Sorunu çözmek için yapmanız gereken şey domino üzerinden fixup , updall vb komutlarını koşturup nsf dosyasını düzeltmeye çalışabilirsiniz. Hatta nsf recover tool' ları kullanarak nsf dosyasını onarmakta isteyebilirsiniz. Fakat bunların hiçbiri bozuk bir nsf dosyasını kurtarmaya yaramıyor .

Sorunu çözmek için local' de bulunan nsf dosyasını ile domino üzerinde bulunan nsf dosyası ile değiştirmelisiniz.Değiştirme işleminden sonra Lotus Notes' u açtığınızda size dosyanın kilitli olduğuna dair bir uyarı çıkacak.Bu uyarıyı kaldırmak için File-->Security-->User Security kısmına gelip --> Notes Data kısmına gelin Do not Locally Encrypt seçeneğini işaretleyin.Sonrasında Lotus Notes' ı açıp kapatıp compact işlemini gerçekleştirin.Sorunun giderildiğini göreceksiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder